Ripple’dan Yeni Ortaklık Duyuruları

Ripple, On-Demand Liquidity (ODL) sistemi için Paris merkezli bir ödeme sağlayıcısı olan Lemonway ve İsveç merkezli para transferi sağlayıcısı Xbaht ile ortaklığını duyurdu.

Ripple'ın Lemonway ile yeni ortaklığı, Fransa'nın kripto para teknolojisinin potansiyelini benimseme konusunda gelişmiş düşüncelere sahip olduğunu gösterdiği bir döneme denk gelmesiyle de dikkati çekti.

Xbaht ile ortaklık İsveç ve Tayland arasında para hareketini mümkün kılıyor. Xbaht'ın Ripple ile yeni ortaklığı, şirketin Singapur merkezli sınır ötesi ödeme merkezi Tranglo tarafından desteklenen ODL aracılığıyla anında ve uygun maliyetli perakende havaleler sunmasını sağlıyor.

ODL Nedir?

Ripple, daha önce xRapid adıyla kurduğu; iki farklı para arasında hızlı ve sorunsuz para transferi sisteminin ismini On-Demand Liquidity (ODL) olarak değiştirmişti. İsteğe Bağlı Likitide yani ODL sistemi, iki farklı para birimi arasında minimum maliyet ve zaman harcayarak işlem yapma imkanı sağlamasıyla dikkati çekiyor. Şöyle ki ODL kullanan kurum veya kişiler uluslararası ödemeleri için hesap açmak ya da para dönüştürmek zorunda kalmıyor. Nitekim ODL sistemindeki kullanıcılar, likidite sağlamak için XRP kullanabiliyor. ODL sistemi sayesinde ellerinde döviz tutmak veya hesap açmak zorunda kalmadan saniyeler içerisinde para transferi imkanına sahip olabiliyorlar.