Ripple, Umman’ın En Büyük İkinci Bankası ile İş Birliği Yaptığını Duyurdu

Ripple, dün yaptığı bir paylaşımla Umman’ın en büyük ikinci bankası BankDhofar ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Duyuruya göre, Umman’da Ripple’ın küresel ödeme ağı RippleNet’e katılan ilk banka olan BankDhofar, Hindistan'a gerçek zamanlı ödemeleri yönlendirmek için önde gelen Hindistan özel sektör bankası IndusInd Bank ile bu iş birliği sayesinde bağlantı kuracak. Bu iş birliği, BankDhofar Mobil Bankacılık Uygulaması aracılığıyla yapılan sınır ötesi işlemlerin anında, güvenilir, uygun maliyetli ve dünyanın herhangi bir yerinde uçtan uca görünürlükle gönderilmesine olanak tanıyacak.

Umman'daki bu türünün ilk örneği olan hizmet, Hindistan dünyanın en çok havale alan ülkesi olmaya devam ettiği için şimdi her zamankinden daha önemli bir konumda yer alıyor. BankDhofar müşterileri, BankDhofar’ın Mobil Bankacılık Uygulaması aracılığıyla Hindistan’daki hesaplara anında 1.000 OMR’ye (yaklaşık 2.600 dolara) kadar havale yapabilecek.

Ripple Güney Asya ve ODKA Genel Müdürü Navin Gupta, bu iş birliği ile ilgili şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“İnsanların yurtdışındaki sevdiklerine her zamankinden daha fazla para göndermesi gerekiyor. Ripple, Umman'dan Hindistan'a sınır ötesi ödeme deneyimini blokzincir teknolojisi ile daha kolay, daha ucuz ve daha güvenilir hale getirmek için BankDhofar ve IndusInd Bank ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyor.”

Devamında BankDhofar Dijital Bankacılık Müdürü Abu Baker Karim Al Balushi de yorumlarını dile getirdi:

“BankDhofar'da, müşterilerimizin deneyimini iyileştirmek için her zaman dijital çözümleri ve yeniliği stratejimizin merkezine koyuyoruz. Bu hizmet, BankDhofar'ın bir dizi yeni ürün ve anında ödeme hizmetleri sunma konusunda lider bir konumda olmasını sağlayacak. Bu hizmeti dünya genelindeki diğer ülkelerle de etkinleştirmeyi dört gözle bekliyoruz.”