Ripple ve SEC’den Ortak Açıklama: “Henüz Bir Çözüm Bulunamadı”

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), kayıt dışı satış yaptığı gerekçesiyle Ripple’a dava açmıştı. Ocak ayı sonlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) dava açtığı Ripple, federal mahkemeye ilk savunmasını vermişti. Savunmanın dikkat çeken boyutlarından birisi ise Ripple’ın kendisine haksızlık yapıldığı iddiasıyla Bilgiye Erişim Özgürlüğü Yasasına başvurarak Ether’in hangi gerekçelerle menkul kıymet olarak görülmediğine dair bilgi talep etmesi ve bu talepte Bitcoin ve Ether’in Çin merkezli madencilik tesislerinde üretildiğine sık sık işaret etmesi olmuştu.

Bugün (16 Şubat Salı günü), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple, mahkemeden sorumlu federal yargıç Analisa Torres'e ortak bir mektup göndererek taraflardaki vekillerin görüştüğünü, ancak henüz bir çözüme ulaşılamadığını söyledi. Mektubun devamında, herhangi bir çözüme varılacak olursa mahkemeyi derhal bilgilendirecekleri de belirtildi.

16 Ağustos 2021 tarihine kadar soruşturmaya devam edebilecek olan Ripple ve SEC’in, 22 Şubat 2021 tarihinde bir araya gelerek ortak bir ön duruşma konferansı gerçekleştireceği bildirildi. Bu zaman dilimi taraflara yetersiz gelirse, ek süre tanınacak.