Ripple Yatırımcısı Tetragon’un İddiaları Mahkeme Tarafından Geçersiz Sayıldı

Ripple Labs'in en büyük finansal destekçilerinden biri olan Tetragon’un, 175 milyon dolarlık yatırımını geri alma talebi reddedildi.

Ripple'ın 200 milyon dolarlık C Serisinin baş yatırımcısı Tetragon Financial Group, Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden bir yasal savaşın ortasında Ripple’a dava açtı ve yayınlanan rapora göre "Ripple'ın C Serisi imtiyazlı hisse senedini geri almasını zorunlu kılmak için sözleşme hakkını uygulamaya" çalıştı. Tetragon’un bu talebi, Delaware’deki bir mahkeme tarafından reddedildi. Başlangıçta Ripple, bu davayı haksız olarak nitelendirdi ve Tetragon'un yalnızca SEC'in XRP'yi bir menkul kıymet olarak belirlemesi durumunda bir dava açabileceğini söyledi. Tetragon'a XRP'nin bir menkul kıymet olduğu tespit edilirse Ripple hissesini geri alma hakkı verileceği de belirtildi. Ripple, yapılan bir basın açıklamasında şunları dile getirdi:

“Tetragon'un davasının ne olduğunu söyleyelim, SEC'in iddialarından yararlanmak için fırsatçı bir hareket. Her zaman net olan şey, SEC'in hala mahkemede davasını kanıtlamaya çalışması gerektiğidir ve biz, bunu yapabileceklerine inanmıyoruz.”