Ripple, Youtube ile Birlikte Çalışacaklarını Açıkladı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bugün (10 Mart Çarşamba günü) Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Ripple ve YouTube'un, video platformundaki XRP dolandırıcılıklarının üstesinden gelmek için birlikte çalışmayı kabul ettiklerini açıkladı.

Nisan ayında Ripple, Youtube’a, XRP'yi içeren dolandırıcılıklara karşı etkili bir uygulamada bulunamadığı için dava açmıştı. Bu dolandırıcılıklar, kullanıcılara maddi olarak ciddi zarar verdi ve Ripple'a da itibar açısından zarar verdi. Dava, kurbanları bir miktar XRP gönderirlerse karşılığında daha büyük bir miktar alacaklarına inandırmayı amaçlayan “XRP Giveaway (Hediye)” dolandırıcılıklarına odaklandı. Fakat Garlinghouse’un yaptığı açıklamalarla, Ripple tarafından açılan bu davanın çözüldüğü görünüyor:

“Geçen yıl Ripple ve ben, YouTube'a, sahte hesapların (benim/Ripple’ın doğrulanmış hesaplarının kimliğine bürünerek) XRP dolandırıcılığı yapmasına izin vererek kendi politikalarını uygulayamadığı için dava açtık. Şimdi bu dolandırıcılıkları önlemek, tespit etmek ve ortadan kaldırmak için birlikte çalışmak üzere bir çözüme ulaştık.”

“Sosyal platformlar, kripto dolandırıcılıklarının devam etmesine ve çözümün bir parçası olma ihtiyacının farkına varmasına izin vermedeki rollerini kabul etmeye başlıyor. @xrpforensics gibileri, çalınan fonların tespit edilmesine ve izlenmesine yardımcı oluyor, ancak bu durum, platformların sorumluluğunda olmalı. Burada belirli anlaşma koşulları gizli olsa da, böyle durumlarda hesap verilmezse ve bir eylemde bulunulmazsa, bu sektördeki güven aşınacaktır, hele ki dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin kriptoya yakından baktığı bu kritik zamanda.”