Rusya, Kripto Para Düzenleme Taslağını 18 Şubat'a Kadar Sunacağını Açıkladı

Rusya, kripto para politikasında ciddi bir değişiklik yaparak 18 Şubat'a kadar bir kripto para düzenleyici taslağı sunacaklarını belirten bir rapor yayımladı. Düzenlemenin amacı, dijital para birimlerinin dolaşım mekanizmasını finansal sisteme entegre etmek ve kredi kuruluşlarının devresindeki nakit akışlarının kontrolünü sağlamaktır.

Rus hükümeti, dijital varlıkların dağıtımının yalnızca bankacılık sistemleri veya lisanslı aracılar aracılığıyla gerçekleşeceği bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Düzenleme yasa tasarısı uyarınca, yasal sektör dışında gerçekleştirilen herhangi bir işlem, hukuki yaptırımlara tabi olacaktır. Ayrıca, ödeme aracı olarak kriptoyu yasa dışı olarak kabul edenlere de ağır para cezaları uygulanacaktır.

Rusya tarafından yayımlanan düzenleme raporundaki notlardan bazıları şunlardır:

“Vatandaşların haklarının korunması, yatırımcıları nitelikli ve niteliksiz olarak ayırmanın yanı sıra kripto para platformları için lisanslama gereklilikleri ile sağlanacaktır. Bunların da likidite ve sermaye yeterliliği açısından finansal hava yastıklarına sahip olmaları gerekecek.”

“Piyasa katılımcılarına dijital para birimleriyle ilişkili artan riskler hakkında vatandaşları bilgilendirme yükümlülüğü getirilmesi planlanmaktadır.”

“Konseptin uygulanması, gerekli düzenleyici çerçevenin oluşturulmasını sağlayacak, dijital para endüstrisini gölgelerden çıkaracak ve yasal ticari faaliyetler olasılığını yaratacaktır.”