Rusya ve Çin’e "Son Teknoloji" Ödeme Altyapısının Oluşturulmasını Hızlandırma Çağrısı

Rusya'nın ulusal ekonomik kalkınma kurumu VEB.RF'nin başkanı Igor Shuvalov, Çin ve Rusya'yı Şangay İş Birliği Örgütü (SCO) ve BRICS ekonomik grubu üyeleri için verimli bir ödeme sisteminin kurulmasını hızlandırmaya çağırdı.

Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz çarşamba günü Avrasya Ekonomik Forumu'nun genel kurulunda konuştu. Tartıştığı konular arasında Rusya ekonomisinin durumu, Batı yaptırımlarının etkileri, BRICS bloğu ve Şanghay İş Birliği Örgütü (SCO) dahil olmak üzere büyük uluslararası kuruluşlarla iş birliği yer aldı.

Putin, Avrasya Ekonomik Birliği'nin (EAEU) yıllık forumunu “Forumun temasını çok kutuplu bir dünyada Avrasya entegrasyonu olarak değerlendiriyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Küresel arenada gerçekten derin, köklü değişimlerin yaşandığını görüyoruz. Giderek daha fazla devlet, ulusal egemenliği güçlendirme, bağımsız iç ve dış politikalar izleme ve kendi kalkınma modellerine bağlı kalma yolunda ilerliyor.”

VEB.RF Nedir?*

VEB.RF, bir Rus devlet kalkınma şirketi ve yatırım şirketidir. Hissedarları olmayan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Shuvalov daha önce Dmitry Medvedev'in Kabinesinde Birinci Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Mayıs 2018'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından VEB.RF başkanlığına atandı.