SBI Holdings’in Yan Kuruluşu, XRP Fayda Programına Devam Ediyor

SBI Holdings finansal bilgi hizmetleri yan kuruluşu, hissedarları için XRP fayda programına 2019 yılında başladı. Japon finans devi SBI Group'un finansal bilgi hizmetleri yan kuruluşu olan Morningstar, hissedarları için bu programa devam edeceğini bildirdi.

12 Mart Cuma günü yapılan resmi duyuruya göre, Morningstar, yıl sonu hissedarlarına XRP ile dağıtılacak olan fayda programını onayladı. Yeni ödeme seçeneği, geçici hissedar haklarına ek olarak hissedarlarına sürekli destekleri için teşekkür etmek amacıyla şirketin yıl sonu ödül programının bir parçası olarak geliyor. Program kapsamında Morningstar, 31 Mart 2021 itibarıyla hissedarların sahip olduğu 100 hisse başına 2.500 Japon Yeni (23 dolar) kadar XRP ödülü sağlayacak.

SBI, hissedarlara sunulan XRP'nin kesin miktarının, 30 Haziran 2021'de kaydedilen XRP piyasa fiyatına göre belirleneceğini belirtti. Girişimin bir parçası olarak Morningstar, hissedarlarından SBI Group'un kripto iştiraki SBI VC Trade aracılığıyla kripto hesapları açmalarını isteyecek.

Ayrıca SBI, Amerika Birleşik Devletleri'nde devam eden yasal işlemin ortasında Ripple'ı desteklemişti. SBI CEO'su Yoshitaka Kitao, ABD'yi terk etmek zorunda kalırsa Ripple'ın taşınmasının en muhtemel olacağı ülkenin Japonya olduğunu da dile getirmişti.