SEC Başkanı Gensler, Temsilciler Meclisi’nde Konuştu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler Temsilciler Meclisi’nde konuştu. Oturumun açılışında, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, ‘açıkça bir varlığın hem menkul kıymet hem de emtia olamayacağını’ belirterek Gensler’a Ethereum'un menkul kıymet mi, emtia mı olduğu sorusunu yöneltti; ancak Gensler, bu soruya yanıt vermeyi reddederek Howey testine atıfta bulundu. Bunun üzerine McHenry aynı soruyu tekrar sordu. Gensler yine bu soruya net bir cevap vermedi., Piyasada netlik eksikliği olduğunu söyleyen McHenry "Sizin düzenleyici eylemleriniz ve CFTC'nin düzenleyici eylemleri büyük bir belirsizlik olduğunu gösteriyor.” dedi.

Demokrat Kongre Üyesi Maxine Waters da Gensler’a yönelik "SEC, kripto para ihraççılarını ve aracılarını son 90 yılda inşa edilen yatırımcı koruma ve piyasa bütünlüğü çerçevesine uygun hale getirmek için ihtiyaç duyduğu yetkiye sahip mi?" diye sordu. Gensler bu soruya "Evet, yatırımcıları korumak için ihtiyaç duyduğumuz yetkilere ve yasalara sahip olduğumuza inanıyorum" şeklinde yanıt verdi. ‘Bunu bir kez daha söyler misiniz?’ diyen Waters'a, Gensler yanıt olarak SEC'in kripto para aracılarını vb. denetleme yetkisine sahip olduğunu yineledi.

Gensler konuşmasında ayrıca yapay zekanın önemini vurgulayarak "Yapay zeka, sermaye piyasaları için kripto paralardan çok daha önemli olacak." dedi.