SEC, Ripple’ın Belirli Kayıtlara Erişimini Engellemek İçin Bir Mahkeme Kararı İstiyor

Bu ayın başlarında Ripple, XRP'nin bir menkul kıymetten çok bir para birimine benzediğini söylediği yorumları bulma amacıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) çeşitli dahili kayıtlarına erişim hakkı kazanmıştı. SEC, “sanıkların gerçekle ilgili kanıt aramadıklarını, aksine SEC'i taciz etmeye, davanın odak noktasını esastan uzaklaştırmaya ve SEC'i belge incelemesiyle batırmaya çalıştıklarını” söyleyerek, Yargıç Sarah Netburn'e Ripple'ın belirli kayıtlara erişmesini engellemesi için bir mektup yazdı. Mektup, davalıların, SEC'nin XRP, Bitcoin ve Ether ile ilgili kayıtlarına erişmesine izin veren mahkeme kararının ardından geldi.

Mektupta, emrin SEC'in üç kripto para birimiyle ilgili belgeler için 19 saklama görevlisinin harici e-postalarını aramasını gerektirdiğini, ancak davayla ilgisiz olduğu düşünülen belirli dahili SEC iletişimleri için davalıların taleplerini reddettiğini açıkladı. SEC, mahkeme emrine uyma sürecinde olduğunu doğruladı ve emre uygun olarak belirlenen on binlerce harici e-postanın incelenmeye başladığını da belirtti.

Ancak SEC, devamında şunları dile getirdi:

“Sanıkların bu mahkemenin emrinin sınırlamalarını görmezden gelmeye ve başarılı olursa belge incelemesinde SEC'i batırmaya çalıştıkları buluşma ve görüşme süreciyle ortaya çıktı. SEC'in kurum görüşlerini yansıtan belirli dahili belgeleri gözden geçirmesi ve kaydetmesi gerekip gerekmediği konusunda görüşmek yerine, davalılar SEC'e emir tarafından 'yakalama [d]' olarak gördükleri belgelerin bir listesini yazdı.”

SEC, bu talebin mahkeme kararında öngörülen “kurumun yorumunu veya görüşlerini ifade eden belgeler” in ötesine geçtiğini iddia ederek, sanıkların mahkemenin kararlarını görmezden gelmeye devam edeceklerini ve daha sorunlu, külfetli ve gereksiz bir keşif talep edeceklerini gösterdiklerini belirtti. Bu nedenle SEC, anlaşmazlıklarını çözen ve davalıların bu mahkemenin keşfedilemez olduğuna karar verdiği ilgisiz, ayrıcalıklı SEC personeli materyalleri aramasını engelleyen bir mahkeme kararı istediğini açıkladı.