SEC, VanEck’in Bitcoin ETF Başvurusu İçin Ek Yorum Talep Ettiğini Açıkladı

Dün (16 Haziran Çarşamba günü), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), varlık yönetimi firması VanEck tarafından önerilen bir Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayıp onaylamamayı düşündüğü için ek yorum talep ettiğini açıkladı.

VanEck, Aralık ayında önerilen Bitcoin ETF'si için resmi olarak yeniden başvuruda bulundu ve Cboe - ürünü listeleyecek borsa - Mart ayında listelenmesinin önünü açacak bir kural değişikliği sundu. Nisan ayı sonlarında SEC, bir karara varmanın ek zaman alacağını belirten bir bildiri yayınladı. 17 Haziran, daha önce bu bildiride belirtilen karar tarihiydi.

Çarşamba günkü duyuruda belirtildiği gibi, SEC önerilen kural değişikliği hakkında daha fazla geri bildirim almak istedi:

“Komisyon, önerilen kural değişikliğinin onaylanıp onaylanmayacağını belirlemek için Kanun'un14 Bölüm 19(b)(2)(B) uyarınca işlemleri başlatıyor. Hukuki ve politika açısından şu anda işlemlerin başlatılması uygundur. Aşağıda tartışıldığı gibi, önerilen kural değişikliğinin gündeme getirdiği sorunlar nedeniyle işlemlerin başlatılması, komisyonun ilgili konulardan herhangi biri ile ilgili herhangi bir sonuca vardığını göstermez. Bunun yerine, aşağıda açıklandığı gibi, komisyon ilgili kişilerin yorumlarını sunmalarını ister ve önerilen kural değişikliği hakkında teşvik eder.”