Seul Metaverse Pilot Projesi Eğitim ve Turizm Sektörlerine Yayılıyor

Güney Kore'nin başkenti Seul, öncelikle sivil şikayetler, istişareler ve eğitimle ilgilenmek için kendi kamu Metaverse'ünü başlattı.

Seul Büyükşehir Hükümeti, sanal bir dünyanın kitlesel olarak benimsenmesine yönelik böyle bir adım attı. Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon, vatandaşları şehrin halka açık Metaverse projesi olan "Metaverse Seul "e davet ederek, “Metaverse Seul, yeni normalde vatandaşlar için önemli bir iletişim aracı olacak. Zaman ve mekan engeli olmaksızın herkesin yararlanabileceği kapsayıcı bir idari hizmet olacak” dedi.

Beincrypto’nun haberine göre söz konusu program; fintech laboratuarı, kurumsal destek merkezi ve Seul'ün en iyi 10 turistik yeri gibi hizmetleri içerecek. Ayrıca bu alanda gençlik mentorluğu danışmanlığı, kamu hizmeti danışmanlığı da verilecek.

Seul, ilk olarak 2021 yılında vatandaşların yalnızca belediye ofislerini ziyaret ederek ele alınan sivil şikayetler ve istişarelerle ilgilenmek için avatar yetkililerle rahatça görüşmelerine olanak tanıyan bir sanal alan sözü vermişti.

Metaverse endüstrisinin 2030 yılına kadar 1 trilyon USD’nin üzerinde bir değere ulaşacağı tahmin ediliyor.  CoinMarketCap'e göre şu anda Metaverse tokenlarının piyasa değeri 12,1 milyar USD civarında görünüyor.