Shopify, Ödeme Hizmetleri Uygulaması Solana Pay'i Etkinleştiriyor

Solana Labs tarafından inşa edilen merkeziyetsiz ödeme protokolü Solana Pay, küresel ticaret lideri Shopify Inc. ile entegre oldu. Bu stratejik ortaklık, kuruluşların dijital alanda veya dijital varlıklarda işlem yapma ve etkileşimde bulunma biçimlerini dönüştürmeye yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Coingape’in haberine göre Solana Pay'in Shopify ile bağlantısı, merkezi olmayan, eşler arası ödemelerin erişimini geniş bir işletme ağına genişleten çığır açan bir çözüm sunacak. Satıcılar, Solana'nın yüksek hızlı, düşük maliyetli blokzinciri teknolojisi sayesinde gerçek zamanlı para yönetimine, gelişmiş likidite kontrolüne ve sorumluluk korumasına benzersiz bir erişime sahip olacak.

Solana Vakfı Ticaret İş Geliştirme Başkanı Josh Fried konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Shopify'daki Solana Pay, milyonlarca satıcıya daha dinamik ve verimli bir ödeme seçeneği sunarken, tüketiciler de Shopify'ı kullanan geniş satıcı ağından dijital dolar para birimleriyle mal ve hizmetler için ödeme yapabilmenin rahatlığını ve artan faydasını elde ediyor" dedi.