Singapur Bankası Baş Ekonomisti: Kripto Para Birimleri, Elektronik Değer Deposu Görevi Görebilir

Singapur Bankası'nın baş ekonomisti tarafından kaleme alınan bir rapora göre, kripto para birimleri bir gün bir tür elektronik değer deposu görevi görebilir.

Rapor, baş ekonomist Mansoor Mohi-uddin tarafından yazıldı. Singapur Bankası, Singapur'un en büyük ikinci bankası OCBC'nin bir birimidir.

Mohi-uddin, kripto para birimlerinin değer depoları olarak daha yaygın kabul görmeye başladığını yazıyor. Mohi-uddin'in belirttiği gibi:

"Dijital para, gelecekte potansiyel bir güvenli liman varlığı olarak altınla rekabet edebilir."

Yine de raporda Mohi-uddin, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin bir değişim aracı olarak büyük bir rol üstlenme olasılığının düşük olduğunu belirterek durumu şöyle ifade ediyor:

“Bitcoin'in şaşırtıcı yükselişi, 1970'lerde altın, 1980'lerde Japon hisse senetleri, 1990'larda internet hisse senetleri, 2000'lerde petrol fiyatları ve 2010'larda teknoloji şirketleri dahil olmak üzere son birkaç on yıldaki büyük yatırım patlamaları ile aynı seviyededir. Ancak kripto para birimlerinin, herhangi bir ekonominin temel değişim aracı olarak ulusal para birimlerinin yerini alma olasılığı hala çok düşük. Bunun yerine, dijital para, fiziksel değer yerine elektronik bir değer deposu sunarak altının kısmen yerini alabilir.”