SON DAKİKA: Amerika'nın En Eski Bankası BNY Mellon, Artık Bitcoin'i Destekleyecek

Amerika'nın en eski bankası olan BNY Mellon, Wall Street Journal'da çıkan bir habere göre müşterileri için Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini saklayarak ve aktarımını sağlayarak destekleyecek.

Banka, kripto para birimlerinin, geleneksel para birimleri ve hisse senetleri için kullandığı sistemden akmasını sağlamayı planlıyor. Bunu yapmak için bir prototip oluşturdu ve bunu kullanmak isteyip istemediklerini görmek için müşterilerle etkileşime geçiyor.

BNY Mellon’un varlık hizmetleri ve dijital işletmelerinin CEO'su Roman Regelman, yaptığı açıklamada "Dijital varlıklar ana akımın bir parçası haline geliyor" dedi. Regelman, bankanın kripto para birimlerini geleneksel varlıklarla aynı şekilde ele almayı planladığını söyledi. Bu durum, kripto para birimlerinin, sistemin dışında var olmak yerine mevcut finansal sistemle birlikte çalışabileceğinin bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin, kısa süre önce niş bir varlıktan, kurumsal olarak yönetilen ana akım bir varlığa geçiş yaptı. Grayscale Investments, Bitcoin ETF'sinin olmaması nedeniyle var olan boşluğu dolduruyor ve kurumsal yatırımcılara, tröstleri (trust) aracılığıyla Bitcoin ve diğer kripto paralara ulaşmanın düzenlenmiş bir yolunu sunuyor. Aynı zamanda, şirketler bilançolarına Bitcoin eklemeye başladı. MicroStrategy bu trendi başlattı ve şu anda yaklaşık olarak 3 milyar dolarlık Bitcoin bakiyesi var. Bu haftanın başlarında Tesla, 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın alarak aynı şeyi yaptığını açıkladı.