Sotheby's, İlk NFT Müzayedesini Planlıyor

1744 yılında Londra'da kurulan lüks müzayede evi Sotheby's, anonim bir dijital sanatçı olan Pak tarafından yaratılan çalışmaları içeren ilk eşsiz token (NFT) satışına ev sahipliği yapıyor. Kimliğinin gizemini koruyan Pak, yirmi yılı aşkın süredir dijital sanat dünyasının önde gelen isimlerinden biri. Sanat eseri oluşturmak için teknolojiyi kullanmanın yanı sıra Undream stüdyosunun da kurucusu ve baş tasarımcısı olarak görev alan Pak, ayrıca görsel medyayı bulup görüntüleyen bir AI olan Archillect'i de yaratan önemli bir isim.

Dün (6 Nisan Salı günü) yayınlanan bir duyuruya göre koleksiyonda dijital “küpler” şeklinde NFT'ler yer alacak ve satışı Nifty Gateway'de 12-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca müzayede evi, Pak'ın “Fungible Cubes” satışının 500 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını ve koleksiyonerlerin diledikleri kadar küp satın alabileceklerini söyledi. Küplerin alıcılarına Pak'ın çizimlerini içeren bir NFT verilecek. Bireysel NFT'ler sırasıyla şu şekilde: Bir Küp (1), Beş Küp (5), On Küp (10), Yirmi Küp (20), Elli Küp (50), Yüz Küp (100), Beş Yüz Küp (500) ve Bin Küpler (1.000).

Bir koleksiyoncu bir küp satın almayı seçerse, bir NFT alacak. Altı küp satın alırlarsa, iki NFT alacaklar: “Bir Küp” ve “Beş Küp”. Duyuruya göre koleksiyon, “değer anlayışımızı incelemeyi” hedefliyor ve potansiyel alıcıları “Değer ne anlama geliyor ve otoriteyi nereden alıyor?” sorusuyla karşı karşıya getiriyor.