Square, Avustralya Fintech Afterpay'i 29 Milyar Dolarlık Anlaşmayla Satın Alacağını Duyurdu

Jack Dorsey'in kripto para dostu dijital ödeme firması Square geçtiğimiz Pazar günü yaptığı açıklamada, Avustralya fintech firması Afterpay'i 29 milyar dolarlık bir hisse senedi anlaşmasıyla satın almak için bir plan uygulama sözleşmesine girdiğini duyurdu. İşlem, Square adi hissesinin kapanış fiyatına dayanıyor ve işlemin 2022'nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Square, Afterpay'i Satıcı ve Nakit Uygulama iş birimlerine entegre ederek "şimdi satın al, sonra öde" (BNPL) hizmetini etkinleştirmeye çalışırken, satın alma işlemi Square'in ödeme ekosistemleri için stratejik planlarını daha da hızlandırmasını sağlıyor.

Duyuruya göre, entegrasyon, küçük işletmelerin kasada BNPL sunmasını sağlayacak ve Afterpay tüketicilerinin taksit ödemelerini doğrudan Cash App'te yönetmelerine ve BNPL tekliflerini doğrudan uygulama içinde keşfetmelerine olanak tanıyacak. Entegrasyon, geleneksel krediden uzaklaşmaya yönelik artan tüketici talebini karşılamada Square için yeni bir kilometre taşını işaret ediyor.

Square'in kurucu ortağı ve CEO'su Dorsey, bu satın almanın şirketlerin finansal sistemi üzerinde etkili olacağını, daha erişilebilir, adil ve kapsayıcı hale getirmek için ortak misyonlarını yerine getirmelerine yardımcı olacağını söyledi ve ekledi:

“Birlikte, tüccarlar ve tüketiciler için daha da çekici ürünler ve hizmetler sunmak için Cash App ve Seller ekosistemlerimizi daha iyi bağlayabilir ve gücü tekrar ellerine verebiliriz.”

Ek bilgi olarak; taksitli krediler olarak da adlandırılan BNPL işlemleri, müşterilerin belirli bir süre boyunca küçük porsiyonlarda fatura ödemesine olanak tanır ve PayPal, Mastercard, Klarna, Citi ve diğerleri gibi küresel finans firmaları tarafından aktif olarak öncülük edilir.