Square, Cash App Aracılığıyla 2020 Yılında 4.57 Milyar Dolar Bitcoin Satışı Gerçekleştirdiğini Bildirdi

Square, 23 Şubat Salı günü yaptığı açıklamada, geçen yılın tamamı için 4.57 milyar dolar değerinde Bitcoin sattığını ve sadece 2020'nin dördüncü çeyreğinde 1.76 milyar dolarlık Bitcoin satışı gerçekleştirdiğini söyledi.

Square, sattığı Bitcoin’i elde etmek için harcanan parayı hesaba katarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) sunduğu raporunda, Bitcoin satışlarından 2020 yılı boyunca, 97 milyon dolar brüt kar elde ettiğini söyledi. Square, dördüncü çeyrek brüt karının 41 milyon dolar olduğunu da ekledi:

“2020 yılının tamamı boyunca, Bitcoin gelirinde her yıl bir öncekine göre önemli bir artış gördük. 2020'de Bitcoin geliri 4.57 milyar dolar iken, Bitcoin brüt karı yalnızca 97 milyon dolardı. Bitcoin geliri ve brüt karı, aktif Bitcoin adreslerindeki ve müşteri talebindeki artışın yanı sıra, Bitcoin'in piyasa fiyatından da her yıl önemli bir artıştan faydalandı.”

Screenshot_1.png

Kaynak: The Block

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere, Square'in Bitcoin teklifleri, 2018’deki başlangıcından bu yana hacim ve kamuya açık görünürlük açısından uzun bir yol kat etti. Cash App hizmetinin ötesinde Square, kaynaklarını Bitcoin geliştirmeye ayırdı.

Square, raporunda Cash App'in aktif kullanıcı sıralamalarının, 2020'de Bitcoin satın alan veya satan yaklaşık üç milyon müşteriyi oluşturmasından dolayı arttığını da kaydetti:

“2020'de üç milyondan fazla müşteri Cash App üzerinden Bitcoin satın aldı veya sattı. Ocak 2021'de bir milyondan fazla müşteri ilk kez Bitcoin satın aldı. Ayrıca 2020'nin dördüncü çeyreğinde müşteri başına Bitcoin hacmi arttı. Mevcut müşteriler, Bitcoin satın almaya devam ettikçe ve yeni benimseyenlerin sayısı arttıkça, her yıl 2,5 kattan fazla satın alma aktivitesiyle yönlendirildi. Bitcoin, ortalama Cash App müşterisine kıyasla Cash Card ve doğrudan para yatırma gibi diğer ürünleri daha sık kullandığından, Bitcoin aktif müşteri başına brüt karını ve daha geniş ekosistemimize katılımı artırmaya yardımcı oldu.”

Square ayrıca, Bitcoin varlıklarını Ekim ayında satın aldığı 50 milyon dolar değerinin ötesine genişlettiğini söyleyerek 23 Şubat Salı günü, 170 milyon dolarlık toplam alım fiyatıyla, yaklaşık 3.318 Bitcoin satın aldığını da duyurdu. Square'in önceki 50 milyon dolarlık Bitcoin alımıyla birleştiğinde bu, Square'in 31 Aralık 2020 itibariyle toplam nakit, nakit benzerleri ve satılabilir menkul kıymetlerinin yaklaşık yüzde beşini temsil ediyor. Dorsey, Salı günü gerçekleştirdiği kazanç toplantısında şunları da dile getirdi:

“Ayrıca Bitcoin'e olan bağlılığımızı ikiye katlayacağız ve ürün serilerimizi Cash App içinde birleştirmek için yeni yollar aramaya devam edeceğiz.”

Twitter ve Square kurucusu Jack Dorsey, iş dünyasında Bitcoin benimsenmesini önemli ölçüde artıran isimlerden biri oldu. Geçtiğimiz haftalarda da, hip-hop sanatçısı ve yapımcı Jay-Z ile ortaklık kurarak 500 BTC destekli bir Bitcoin geliştirme fonu açtığını duyurmuştu.