Stellar Development Foundation, Latin Amerika’daki Sınır Ötesi Ödemeleri Genişletmek İçin Aksiyon Almaya Devam Ediyor

Stellar Development Foundation (SDF) dün, girişim kolu SDF Enterprise Fund'ın Meksika merkezli bir dijital cüzdan ve dijital varlık alım satım platformuna 15 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu.

Yapılan bu 15 milyon dolarlık yatırım, SDF’nin şu ana kadar yaptığı en büyük yatırım olarak kayıtlara geçti. 2021 mali yılına bakıldığında platform, Stellar’ın Latin Amerika’da odaklandığı üçüncü ve genel olarak beşinci yatırımı. Latin Amerika'daki sınır ötesi ödemeleri genişletmek amacıyla Aralık 2020'de Arjantin merkezli Settle Network'e 3 milyon dolar yatırım yapan Stellar, 21 Nisan'da ise ABD merkezli Tribal Credit'e 3 milyon dolar yatırım yapmıştı. Yapılan duyuruya göre bu yeni platform için olan yatırım, ödeme sistemlerini düzene sokmayı ve Latin Amerika’nın büyük ölçüde nakit temelli finansal sistemini dijitalleştirmeye yardımcı olmayı hedefliyor.

Platformun CEO’su Ruben Galindo Steckel, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bu yatırım ve Stellar ağıyla entegrasyonumuzla, gelişmekte olan dünyanın her yerindeki tüketicilere ve işletmelere, değerini koruyan, anında ücretsiz olarak aktarılabilen, küreselle uyumlu ödemelere erişmelerine yardımcı olma misyonumuzda ilerlemeye devam edeceğiz.”