Stripe, İtibari Paradan Kripto Paraya Geçişlerde Kolaylık Sağlayacak Projesini Duyurdu

Ödeme şirketi Stripe, perşembe günü yaptığı açıklamada, dünya çapında birçok ülkedeki şirketler için fiat-kripto para ödemelerini kolaylaştıracak bir proje başlattığını duyurdu.

Söz konusu proje müşterilerin Web3 uygulamalarında anında kripto para birimleri satın alabilmesi için tasarlandı. Şirketin ilk 16 projesinden 11 tanesi, Solana blokzinciri üzerine inşa edildi.

Şirketin blog yazısında “(Lojistik) karmaşıklığı ortadan kaldırmak için fiattan kripto paraya onrampımızı inşa ettik” ifadeleri kullanıldı.

Stripe'ın yeni on-ramp’ını kullanan ilk projelerden biri merkezi olmayan müzik keşif platformu Audius oldu. Audius platformu temmuz ayında kullanıcıların dijital para birimleri kullanarak sanatçılara bahşiş vermelerine yönelik ilk adımı atmış ve kullanıcıların platformda kazandıkları AUDIO ile içerik oluşturuculara bahşiş vermelerini sağlamıştı.

On Ramp- Off Ramp Nedir?

Geleneksel finans sisteminde kullanılan itibari para birimleri karşılığında kripto para birimi satın almaya yarayan alım satım platformu, borsa ya da hizmet sağlayıcı "fiat on-ramp platformu" olarak tanımlanır. Kripto para "on-ramp" hizmetinin tam zıddı ise "off-ramp" olarak adlandırılır. Nitekim off-ramp hizmetleri sayesinde, kripto para birimleri geleneksel para birimlerine (fiat) dönüştürülebilir ya da kripto para ile çeşitli ürün ve hizmetler satın alınabilir.

Öte yandan Stripe geçtiğimiz yıl kripto para şirketleriyle ortaklıklarını genişletti ve 67 ülkeye kripto para ödemeleri için daha fazla destek sunarak şirketlerin dünyanın dört bir yanındaki insanlara ve işletmelere USDC ödemeleri göndermesini sağladı.