Sun Neden Düştü? -3.10.2022

Sun (SUN), Tron (TRX) blokzincir ağında merkeziyetsiz finansın (DeFi) gelişimini ilerletmek için tasarlanmış bir kripto para birimidir. "TRON üzerinde Bitcoin'in birebir aynısı" olarak tanımlanan SUN, Tron'un TRC-20 token standardında çalışan gönüllü bir projedir. Gönüllülerden oluşan özel bir topluluk, yapılan işlemleri akıllı sözleşmeler aracılığıyla kontrol eder. Gelecek planları arasında, “merkeziyetsiz kredi, sigorta, likidite, sabit koinler” gibi alternatifler mevcuttur.

SUN özellikle DeFi'ye odaklanır ve TRON'un blokzinciri alımına ve yayılmasına yardımcı olur. Bu nedenle, işlevi DeFi platformlarının yerel tokenlarını taklit eder ve kullanıcıları diğer koinleri stake ettikleri ve yönetişim prosedürlerine dahil oldukları için ödüllendirir.

Sun fiyatı sabah saatlerinde artış göstermişti. Sabahki yükselişte önemli bir haber akışının, geliştirmenin, etkinliğin olmadığı görüldü. Bu durum sabah gerçekleşen yükselişin “pump-dump” olarak tabir edilen suni bir yükseliş olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Nitekim Sun’ın fiyatı son 24 saatte %24 düşüşle birlikte yaklaşık 5 TL’den işlem görüyor. Sun’daki bu volatil hareket kripto para birimlerinin herhangi bir sebep olmaksızın keskin bir şekilde yükselip düşebileceğini anlamak için ideal bir örnek olabilir.

Not: Kripto varlıklar yüksek volatiliteye sahiptir. Kripto varlık alım satımı yapan bireyler kendi risk analizlerini gerçekleştirmelidir.