Teksas Temsilciler Meclisi, Kripto Dostu Tasarıyı Kabul Etti

Teksas Temsilciler Meclisi üyeleri, eyaletteki ticari yasalar kapsamında kripto para birimlerini tanımayı amaçlayan bir tasarıyı onayladı. 87. Teksas Yasama Meclisi’nin bir oturumunda milletvekilleri, ticari yasayı blokzincir inovasyonuna ve dijital varlık düzenlemelerine daha iyi uyarlamayı amaçlayan bir değişikliği kabul etti. Tasarı şimdi önerilen değişiklikler ile potansiyel olarak nihai bir oylama yapılması için Teksas Senatosuna gidecek. Kripto mevzuatı senatoyu geçerse, Teksas Valisi Greg Abbott tasarıyı imzalayabilir.

Teksas Blokzincir Konseyi Başkanı Lee Bratcher, yaptığı bir açıklamada, bu tasarının Teksas'ı Wyoming gibi kripto dostu bir eyalet haline getirebileceğini söyledi. Ülkede işletmeler için dijital para birimlerinin tanımını netleştiren tek eyaletlerden biri olan Wyoming, DAO Yasası’nın Temmuz ayında yürürlüğe gireceğini de geçtiğimiz ay açıklamıştı.

Ayrıca, halihazırda BlockCap ve Riot Blockchain gibi kripto madenciliği firmalarına ev sahipliği yapan Teksas’ta, her iki şirketin de yeni tesisler ve ekipmanlar satın alarak eyaletteki madencilik girişimlerini genişletmeyi planladıkları açıklandı.