Tether, Polkadot ve Kusama'da USDT Sabit Koinini Piyasaya Sürecek

Bugün (6 Nisan Salı günü) USDT sabit koinini Polkadot ve Kusama ağlarında başlatacağını duyuran Tether, parachain oluşumunun beklemede olmasından kaynaklı lansman takviminin henüz belirlenmediğini söyledi.

Tether ilk olarak projelerin Polkadot'ta dağıtım için hazırlanmasına yardımcı olan bir ağ olan Kusama'da başlatılacak. Kusama, Substrate (bir blokzincir geliştirme kiti) kullanılarak oluşturulmuştur ve Polkadot ile neredeyse aynı kod tabanına sahiptir.

Tether CTO'su Paolo Ardoino, Tether'in “büyük olasılıkla Statemint uygun hale gelir gelmez Statemint parachaini üzerinde başlatılacağını” söyledi. Polkadot geliştiricisi Parity Technologies tarafından geçen ay tanıtılan Statemint, Polkadot ve Kusama ağlarında sabit koin gibi varlıkları dağıtmak için işlevsellik sağlayacak ve son kullanıcılara daha düşük ücretlerle yardımcı olacaktır.

Devamında Ardoino, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Statemint'in önümüzdeki birkaç ay içinde lansmanını bekliyoruz. Ancak yol haritası henüz kesinleşmedi ve bu nedenle bunların hepsi hala planlama aşamasında. Kusama'ya da bakmaya devam ediyoruz. Kusama teorik olarak, daha Statemint resmi olarak yayınlanmadan önce Tether'i parachainler üzerinde desteklemeyi denemeye başlamamıza izin verecektir.”

Tether'in Kusama ve Polkadot'ta planlanan USDT lansmanı, sabit koini toplam on ağda kullanılabilir hale getirecek. USDT şu anda Ethereum, Solana, Algorand, EOS, Liquid Network, Omni, Tron ve Bitcoin Cash'in Standart Ledger Protokolü üzerinde yayında. An itibariyle Ethereum, 43 milyar doları aşan piyasa değerine sahip sabit koin USDT için en popüler ağ olmaya devam ediyor.


Parachain Nedir?

Parachainler, Polkadot ekosistemi içinde (hem Polkadot hem de Kusama ağlarında) paralel olarak çalışan çeşitli bireysel katman-1 blokzincirleridir. Merkezi Aktarma Zincirine bağlanan ve bu zincir tarafından güvence altına alınan parachainler, Polkadot'un güvenliğini, ölçeklenebilirliğini, birlikte çalışabilirliğini ve yönetimini paylaşır, ayrıca bunlardan yararlanır. Birbirleriyle ve köprüler kullanarak Ethereum gibi harici ağlarla etkileşime girebilirler. Bu esneklik, blokzincirlerinin ölçeklenebilirlik, güvenlik ve birlikte çalışabilirlik sorunlarının ele alınmasına yardımcı olur.