The Weeknd Gibi Ünlü İsimlerin de Katılımıyla NFT Benimsenmesi Giderek Artıyor

The Weeknd olarak bilinen müzisyen Adele Tasfeye, Cumartesi günü Nifty Gateway üzerinden eşsiz tokenini (NFT’sini) yayınlayacağını duyurdu:

“İlk NFT’min Cumartesi günü saat 14:00 EST’de NiftyGateaway’de gerçekleşeceğini duyurmaktan heyecan duyuyorum. Koleksiyonda yeni müzik ve sınırlı sayıda sanat eseri yer alacak. Bu sanat eserini Strange Loop Studios ile geliştirdim.”

Koleksiyon, diğer platformlarda sunulmayacak bir şarkıyı içeren türünün tek örneği bir token ve Strange Loops Studios ile işbirliği içinde geliştirilen sınırlı sayıda sanat eserinden oluşacak. Belirtilen şarkı en yüksek teklifi verene açık arttırmaya çıkarılırken, her sanat eserinden sınırsız sayıda, belirli bir süre boyunca sabit fiyata satılacak

The Weeknd’in yanı sıra, “Can’t Feel My Face” şarkısını seslendiren TechCrunch da NFT akımının bir parçası olacağını belirtti:

“Her zaman hayranlarım için yenilik yapmanın ve müzik dünyasının değiştirmenin yollarını arıyordum. NFT’lerin, içerik oluşturucuların her zamankinden daha fazla görülmesine ve duyulmasına izin verdiğini görmek son derece heyecan verici. Bu harekete katkıda bulunmayı planlıyorum ve çok yakında bunun müzik endüstrisinin mekaniğine dokunacağını görebiliyorum.”

Diğer bir yandan Hırvat tenisçi Oleksandra Oliynykova, NFT pazarına giren son spor yıldızı oldu. NFT’lerini yapmak için görsel sanatlar endüstrisine kısa süreli atılımlar yapan diğer sporcuların aksine 20 yaşındaki oyuncu, sahibine, sağ kolunda 15x8 cm’lik bir alanda ömür boyu hak veren bir NFT’yi açık artırmaya çıkardı. NFT sahibinin, kendi masrafları ile kolunda bir dövme yaptırmasını ya da boş bırakıp ünlü tenis oyuncusunun Wimbledon veya Roland Garros maçlarından sonra daha yüksek bir fiyata satabileceğini şart olarak sundu. NFT, 5.400 dolara satıldı.