TIME, Bilançosunda Bitcoin Tutacağını Duyurdu

Grayscale CEO'su Michael Sonnenshein'ın yaptığı bir Twitter paylaşımına göre, dünyanın en tanınmış yayınlarından biri olan TIME Magazine artık Bitcoin cinsinden ödeme alacak ve bu ödemeleri itibari paraya çevirmeyecek:

“Grayscale'in bu yaz kripto alanını açıklayan yeni bir video serisinde TIME ile ortaklık yapacak olması heyecan verici. Keith Grossman ve TIME’ın, Bitcoin ile ödeme yapılmasını kabul etmesi ve BTC'yi bilançolarında tutacak olması da aynı derecede önemli. Bu, medya ortaklıklarımız için bir ilk!”

TIME Başkanı Grossman, daha sonrasında Twitter üzerinden paylaşılan bu haberi retweetleyerek Grayscale ile ortaklıklarını onaylamış oldu.


Hatırlatma: TIME, Bitcoin'i bilançosunda tutan ilk kripto dışı şirket olmayacak. Bulut (Cloud) yazılım şirketi olan MicroStrategy ve dijital ödeme firması Square bu yaklaşıma öncülük etmişti. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ise, bu yılın başlarında 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığında, paylaştıkları SEC dosyalarında araba satın alımları için aldığı herhangi bir Bitcoin'i saklayabileceklerini ve itibari paraya çevirmeyeceklerini duyurmuştu.