TUZLA Token Dönüşümü Hakkında Merak Edilenler

Token Dönüşümü Nedir?

Token dönüşümü, token ekonomilerinde ya da teknik altyapılarında gerçekleşebilecek değişiklikler sonucunda mevcut tokenların sayısal ya da teknolojik değişiklik geçirmesi anlamına gelmektedir. Token dönüşümlerinde, tokenlar her zaman yeni bir blokzincire aktarılmak zorunda değildir. Bunun yerine yeni bir arz limiti, token isminin değişimi ya da yeni eklenecek bir özellik token dönüşümünün konusu olabilmektedir.

Taraftar tokenlarda da dönüşüm, tokenların mevcut token ekonomisindeki değişiklik sebebiyle gerçekleşmiştir. Tokenlar aynı isim ve aynı teknolojik altyapı ile yoluna devam etmektedir. Bu dönüşüm kripto para ekosisteminde oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Projeler zaman zaman yaptıkları bu dönüşümlerle projenin değerini yükselterek yatırımcılarına fayda sağlamayı amaçlamaktadır. Ekosistemde gerçekleşen farklı token dönüşüm örneklerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.


TUZLA Token’da Gerçekleşen Dönüşümün Faydaları Nelerdir?

Bitexen’in listeleyici platform görevi üstlendiği, Exenpay ve Tuzlaspor iş birliği ile gerçekleştirilen dönüşüm sonrası ortaya çıkabilecek olası faydalar şu şekildedir;

  • Taraftar tokenların piyasa değerlerinin çok daha kolay bir şekilde hesaplanabilmesi,

  • Teknoloji, Pazarlama ve Hazine dahil olmak üzere tüm paylarda eşit oranda azalış,

  • Token maksimum arzlarının eşitlenmesi ile değerlendirmelerin sadece fiyat üzerinden yapılabilmesinin sağlanması,

  • Dönüşen token yakımları sonrası yakımların adet üzerinden değil tutar üzerinden gerçekleştirilmesi,

  • Tutar üzerinden gerçekleştirilecek yakımlar ile yakım miktarlarında stabilite sağlanması.


Dönüşümle Birlikte TUZLA Token’da Ne Değişti?

Dönüşüm oranı her taraftar token için ayrı olacak şekilde, maksimum arz miktarları üzerinden gerçekleşmiştir. Dönüşüm öncesi maksimum arzı 10.000.000 olan TUZLA Token’da dönüşüm sonrası maksimum arz ise 1.000.000 adet olarak güncellenmiştir. Bir örnek ile detaylı olarak inceleyelim.

  • Dönüşüm öncesi elinizdeki token adedinin 39.000 TUZLA olduğunu varsayalım.

  • Dönüşüm öncesi maksimum arz içerisinde sahip olduğunuz token oranı (39.000/10.000.000) ile %0,39’dur.

  • Dönüşüm öncesi sahip olduğunuz 39.000 adet TUZLA Token, dönüşüm sonrası (39.000/10) 3.900 adete dönüşmüştür.

  • Dönüşüm öncesi 10.000.000 olan maksimum arz ise yine dönüşüm sonrası 1.000.000 adet olacak şekilde güncellenmiştir.

  • Dönüşüm sonrası maksimum arz içerisinde sahip olduğunuz token oranı (3.900/1.000.000) ile dönüşüm öncesi sahip olduğunuz token oranı ile aynı seviyede olacak şekilde %0,39’dür.

Kısmi olarak gerçekleşmemiş güncel limit emirleriniz de dönüşüme tabi tutulmuştur. Dönüşüm öncesi limit emriniz 1,94 TRY ise “Emir seviyesi x Dönüşüm oranı = Dönüşüm Sonrası Emir Seviyesi” formülü kullanılarak dönüşüm işlemi gerçekleştirilmiştir.

Örnek:

1,94 TRY (Emir seviyesi) x 10 (Dönüşüm oranı)= 19,4 TRY (Dönüşüm Sonrası Emir Seviyesi)

Ayrıca aşağıdaki dönüşüm formülünü kullanarak dönüşüm sonrası TUZLA token adetinizi hesaplayabilirsiniz.

“Mevcut Token Adediniz / (Maksimum Arz / 1.000.000) = Yeni Token Adediniz”

Dönüşüm ile yeni TUZLA Token üretimi gerçekleşmemiş olup, aksine var olan maximum arz üzerinden yakım yapılmıştır. Dönüşüm tüm fan tokenlar için (ön satış, hazine, pazarlama, teknoloji) uygulandı ve maksimum arz 1.000.000,00 Adet token değerini aşmayacak şekilde belirlendi.


Yeni Yakım Rakamları

Tuzlaspor Kulübü her gol attığında 5000 TRY, dahil olduğu lig içerisinde ilk 4 sıralamasında ligi tamamlaması halinde 200,000 TRY, dahil olduğu ligin şampiyonu olması halinde 300,000 TRY ve özel kupa turnuvalarında şampiyon olması halinde 200,000 TRY değerinde token piyasalardan satın alınıp yok edilecektir. Bitexen Club mobil uygulaması içerisinde elde edilen gelirlerin %20’si ve NFT gelirlerinin %20’si ise Tuzlaspor Token yakımı için piyasadan geri alım için kullanılacak ve yakılacaktır.

Daha detaylı bilgi için yenilenmiş izahnameyi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.