Ubisoft, “Tezos Baker” Olacağını Duyurdu

Assassin's Creed, Prince of Persia ve Tom Clancy serisi gibi popüler oyunların arkasındaki video oyun stüdyosu Ubisoft, kurumsal bir Tezos Baker olacak. Dün (20 Nisan Salı günü) yayınlanan bir açıklamada Ubisoft, Tezos tarafından desteklenen Nomadic Labs ile ortaklığını duyurdu ve Tezos ağında bir doğrulayıcı olacağını bildirdi.

Tezos Baker olarak Ubisoft, Stratejik İnovasyon Laboratuvarı aracılığıyla ağa işlem bloklarını doğrulayan ve ekleyen doğrulayıcılar grubuna katılacak. Ayrıca, işlemlerin doğrulanmasından kazanılan ödülleri, stake edilmiş (kilitlenmiş) Tezos'larını (XTZ) devretmiş cüzdanlara da dağıtıcak.

Duyuruya göre, Tezos Baker olma hareketi Ubisoft'un blokzincir gibi yeni teknolojilerin sağladığı fırsatları keşfetme konusundaki daha geniş planlarının bir parçası. Ubisoft blokzincir girişimi direktörü Nicolas Pouard, duyurunun ardından Tezos ağındaki 277 Baker listesine ekleneceklerini belirterek şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Ubisoft, blokzincirin hem oyunculara hem de geliştiricilere yeni olanaklar getirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor ve bu yeni iş birliği, kanıtı sayesinde çevre dostu yaklaşımımızla uyumlu bir ekosistemle inovasyon çabalarımızı sürdürmemize olanak tanıyacak.”


Tezos Baker Nedir?

Tezos, “Baker” sistemi ile blokların onayını sağlamaktadır. Tezos Baker, ağdaki doğrulayıcılardır. Baker’lar, stake cüzdanlarında çifte harcama olmadığını kontrol ederek işlemleri onaylamakta ve ekosisteme katkıda bulunmaktadır.