Ünlü Yatırımcı Stan Druckenmiller, Bitcoin’e Milyonlarca Dolar Yatırım Yapma Sebeplerini Açıkladı

Tanınmış yatırımcı Stan Druckenmiller, The Hustle ile yaptığı bir röportajda Bitcoin'e yaptığı ilk yatırımın detaylarını ve nedenini paylaştı.

1981'de Duquesne Capital'i kuran Druckenmiller, Bitcoin fiyatı 50 dolardan 17.000 dolara fırladığında, verdiği tepkiyi şu şekilde açıkladı:

“Orada dehşet içinde oturdum. Her gün Bitcoin satın almak istedim.”

BTC fiyatı 3.000 dolar seviyesine düştüğünde ise, Druckenmiller'ı kripto para birimine yatırım yapmaya iten iki şey oldu. Birincisi, Bitcoin'in çözdüğü sorunu fark etmesiydi. İkincisi ise, milyarder hedge fonu yöneticisi Paul Tudor Jones'tan gelen bir telefon aramasıydı. Telefonda Jones, Druckenmiller’a şunları söyledi:

“Bitcoin 17.000 dolardan 3.000 dolara düştüğünde, ona sahip olan kişilerin %86’sının 17.000 dolardan elindekilerini satmadığını ve hala tuttuklarını biliyor musun?”

Devamında Druckenmiller, hala Bitcoin alıp almamayı düşünürken, fiyatı 6.000 dolar seviyelerine geldikten sonra Bitcoin satın almaya başladığını söyledi. Geçen yıl Kasım ayında Druckenmiller, Bitcoin'in altını yenebilecek çekici bir değer deposu olabileceğini bildirmişti. Ayrıca ABD dolarının 15 yıl içinde rezerv para statüsünü kaybedeceğini düşündüğünü eklemişti. Ayrıca geçen yıl, erken dönem Apple veya Google'a yatırım yapmak gibi, Bitcoin için de büyük bir yükseliş gördüğünü söyledi:

“Bitcoin'in yapacağınız en iyi enflasyon ve savunma ticareti olacağı sonucuna vardım.”