Ürdünlüler İşsizlik Krizini Kripto Para Birimlerine Yatırım Yaparak Fırsata Çevriyor

Ürdün vatandaşları işsizlik krizinin ortasında kripto para birimlerine yatırım yaparak iş fırsatı eksikliğini kapatmaya ve para kazanmaya çalışıyor. Dünya Bankası’na göre Ürdünlü gençler arasındaki işsizlik oranının %50 ve genel oran yılda %24,8’dir. Bir kripto para ödeme şirketi Ocak ayında yayımladığı raporda, çoğu erkek olan yaklaşık 129.000 Ürdün vatandaşının kripto para birimlerine yatırım yaptığını açıkladı. Bu kişilerden biri de 2017'den beri kripto para ile uğraşan Ürdünlü bir muhasebeci Ahmed el-Hindi.

Ürdün Merkez Bankası başkanı Adel al-Sharkas ise 30 Ocak'ta parlamento Ekonomi ve Yatırım Komitesi toplantısında Ürdün makamlarının dijital para birimlerini yasaklamaya devam ettiğini yineledi. Ürdün makamlarının kripto para birimleri kapsamındaki kısıtlayıcı uygulamaları, insanların kripto para birimlerine yatırım yapmasını engellemedi.

Blokzincir teknolojisi uzmanı Moaz Khalifat verdiği bir demeçte şunları söyledi:

“Ürdün yasalarında kripto para ticaretini suç sayan hiçbir şey yok, ancak Merkez Bankası'nın bankalara yönelik direktifleri bu para birimleriyle işlem yapmalarını yasaklıyor. Dijital kripto para birimleri güçlü yükselen bir pazardır.”