Ukrayna Halk Radyosu’ndan Kripto Paralar Üzerine Podcast

Kitlesini genişletmek ve çeşitlendirmek amacıyla Ukrayna'nın kamu radyosu kısa süre önce podcast dünyasına girdi. Dinleyiciler, çeşitli konular ve türler arasından seçim yapmaya davet edildi. Kişisel finans yönetimi ve finansal okuryazarlığa adanmış bir podcast, kripto paralar ile ilgili bir bölümle başlatıldı.

Ukrayna Ulusal Kamu Yayın Şirketi (NSTU), radyo istasyonları, Ukrayna Radyosu, Radyo Kultura ve Radyo Promin programlarını daha iyi tanıtmak için birkaç podcast başlattı. NSTU'nun radyo programlarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dmytro Khorkin, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“NSTU radyo programları için podcastler, dijital platformlar üzerinden izleyiciye ulaşmak için ek bir fırsattır. Dijital Platformlar Departmanı ile iş birliği içinde oluşturulur ve başlatılır.”

Ukrayna Radyosu sunucusu Roman Kolyada liderliğindeki programın yazarları, akıllı yatırımlarla bütçenin nasıl planlanacağını, akıllıca nasıl tasarruf edilebileceğini ve fonların nasıl artırılacağını öğretecek. Yapılan açıklamaya göre projenin temel amacı Ukraynalılar arasında finansal okuryazarlığı artırmaktır ve bu podcastin merkezi olmayan dijital paraya adanmış bir bölümle başlatılmasının nedeni de budur:

“İlk bölümde kripto para birimlerinden bahsediyoruz. Neden bu kadar hızlı yükseliyorlar? Kripto para birimi ile geleneksel para arasındaki fark nedir? Ve en önemlisi, birikimlerinizi kripto para birimine yatırmaya değer mi?”