Ukrayna MiCA’nın Belirli Hükümlerini Uygulamak İstiyor

Geçtiğimiz hafta perşembe günü AB Parlamentosu’nun MiCA yasasını onaylamasının ardından, Ukraynalı yetkililer bu yasama paketini kendi ülkelerinde kabul etme niyetlerini kamuoyuna açıkladı.

Cointelegraph’ın haberine göre Ukrayna Vergi Komitesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Zheleznyak, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, MiCA'nın belirli hükümlerini uygulamak için Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (NKCPFR) ve diğer düzenleyici kurumlarla iş birliği yaptıklarını ve böylece Ukrayna'daki kripto varlıklarını yasallaştırdıklarını duyurdu. NKCPFR üyesi Yurir Boyko, Ukrayna'nın bu düzenlemeyi ulusal mevzuatına dahil eden ilk ülkeler arasında yer alacağına olan inancını dile getirdi.

MiCA, Avrupa Birliği'nin kripto varlık transferlerinin izlenmesine yönelik ilk mevzuat olarak dikkati çekiyor. Söz konusu mevzuat, kripto para transferlerini geleneksel finansta hali hazırda uygulanmakta olan ‘travel rule’a tabi tutmaktadır. Bu kural, varlığın kaynağı ve alıcısı da dahil olmak üzere işlem bilgilerinin belgelenmesini ve transferin her iki ucunda da saklanmasını zorunlu kılmaktadır. MiCA’yla birlikte kara paranın aklanmasının caydırılması, standart denetim oluşturulması ve tüketici koruma yönergeleri sağlanması amaçlamaktadır.