USDC, Stellar Ağında Kullanılabilecek

Circle Internet Financial tarafından geliştirilen USDC, Stellar blokzincirinde piyasaya sürüldü.

Başlangıçta Ethereum blokzincirinde geliştirilen USDC’nin, piyasa değerinin son 12 ayda on kattan fazla arttığı görüldü ve şu anda dolaşımda neredeyse 6 milyar dolar değerinde USDC bulunmakta.

USDC'nin lansmanı, Aralık ayında kredi kartı devi Visa'nın, alım-satım yapan 60 milyon kişiden oluşan küresel ödeme ağını USDC'ye bağlayacağını açıkladıktan sonra geldi. O zamandan beri dolaşımdaki USDC sayısı ikiye katlandı.

Circle CEO'su ve kurucusu Jeremy Allaire, lansman öncesinde Stellar’ın bir blokzincir olarak, ödemeler için tasarlandığını belirterek bu şekilde bir açıklamada bulundu:

“USDC'nin olabildiğince geniş bir şekilde benimsenmesini istiyoruz.”

Stellar ağı, toplam 1.5 milyardan fazla işlem gerçekleştirdi ve geçen yıl, ağdaki toplam ödemelerde yıllık bazda %104 artış görüldü. USDC'yi Stellar blokzincirinde kullanarak, işlemlerin Ethereum'dan daha hızlı ve daha ucuz olacağı düşünülüyor. Stellar Development Foundation (SDF) CEO'su Denelle Dixon, bu lansman sonrası şunları söyledi:

“Stellar’a güçlü, istikrarlı bir varlık getirmek çok önemlidir. Sınır ötesi ödemeleri hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Bu, ölçeğin sağlanmasına yardımcı olacak.”