Vietnamlı Kripto Madencileri Ethereum Merge Sonrası Zorlu Bir Sürece Girdi

Vietnamlı kripto madencileri, Ethereum'un daha enerji verimli bir çerçeveye geçişini tamamlamasının ardından madencilik teçhizatlarının işe yaramaz hale gelmesiyle ağır kayıplar yaşadıklarını belirtti.
 
Kripto madenciliğiyle ilgili bir sosyal grubun yöneticisi Ngoc Can, "Hepimiz bugünün geleceğini biliyorduk ve hazırlıklıydık, ancak bazıları 'Mergü’ün gerçekleşmesine daha zaman olduğunu ve böylece biraz daha madencilik yapabileceklerini umuyordu. Tüm madencilik havuzları kapandı, bu nedenle madenciler makinelerini kapatmak zorunda kalıyor" dedi.
 
"Elveda Ethereum", "Artık şans yok" ve "Teçhizatları sat" gibi ifadeler Ethereum Merge sonrası Vietnamlı kripto madencilerin çevrimiçi gruplarında en çok kullanılan anahtar kelimeler haline geldi.
 
Blokzincir analiz şirketi Chainalysis tarafından yapılan ‘2022 Küresel Kripto Benimseme Endeksi’ başlıklı araştırmada Vietman ilk sırada yer almıştı. Vietnam’ın ardından sırasıyla Filipinler, Ukrayna, Hindistan, ABD, Pakistan, Brezilya, Tayland, Rusya ve Çin yer aldı. Türkiye ise endekste 12. sırada bulunuyor.