Visa CEO’su Alfred Kelly, Kredi Kartı Devinin Kripto Odaklı Stratejileri Hakkında Konuştu

Visa CEO'su Alfred Kelly, bu hafta katıldığı bir podcast'te, kredi kartı şirketinin kripto odaklı stratejilerine değindi.

Kelly’nin yaptığı yorumlar, Visa’nın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yanı sıra itibari para destekli sabit koinleri de kapsayan çok yönlü bir strateji yoluyla başarmayı amaçladığı şeylerin çoğunu kapsıyordu. Kredi kartı devini, yeni ödeme yöntemleri ve teknolojileri etrafındaki faaliyetin "ortasına" yerleştirmek isteyen Kelly, Visa’nın ana akımda yer alacağını belirtti.

Fortune'a konuşan Kelly, Visa'nın görüşünü, Bitcoin ve dolar gibi itibari para birimleriyle desteklenen sabit koinler olarak ikiye ayırdı:

“İki şey yapmaya çalışıyoruz. Birincisi, Visa kimlik bilgileriyle Bitcoin satın alınmasını sağlamak. İkincisi, Bitcoin'in itibari para birimine çevrilmesine ve dolayısıyla, Visa'nın dünya çapında kabul edildiği 70 milyon yerden herhangi birinde anında kullanılabilmesine izin vermek için Bitcoin cüzdanlarıyla çalışmak.”

İkinci konuda, özellikle gelişmekte olan pazarlarda, yeni bir ödeme aracı olma konusunda Visa’da güçlü bir potansiyel gördüklerini söyleyen Kelly, açıklamalarını sürdürdü:

“Dijital para dünyasında kesinlikle birçok oyuncuyla çalışıyoruz. Birlikte çalıştığımız yaklaşık 35 farklı oyuncu var.”

Hem sabit koin alanında hem de merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) geleceğinde iş fırsatlarını keşfeden Visa’nın kripto stratejisi, bir bakıma diğer kredi kartı devi Mastercard ile uyumludur.