Visa CEO'su, Kripto Ekosistemi İçin Olan Planlarını Anlattı

Visa CEO'su Al Kelly, dün (28 Nisan Salı günü) bir gelir toplantısı sırasında ödeme devinin kriptoya karşı olan hevesini tartışarak firmayı, kripto ekosisteminde “son derece iyi konumlandırılmış” olarak nitelendirdi.

Daha önce bildirildiği gibi Visa, Bitcoin, sabit koinler ve daha ilerleyen zamanlarda ise merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile ilgili sunacağı hizmetler nedeniyle çok yönlü bir strateji uyguluyor. Toplantı sırasında Kelly, kripto para birimlerinin alım ve satımı, finans kurumları için kripto ile ilgili API'ler, sabit koinler ve CBDC'ler aracılığıyla yapılan anlaşmalara atıfta bulunarak, daha geniş bir planın farklı unsurları olduğunu belirtti:

“Odak noktamız, bu alanda gördüğümüz beş farklı fırsata odaklanıyor ve bunun, çok büyük bir şekilde eğildiğimiz ve son derece iyi konumlandırıldığını düşündüğümüz bir alan olduğunu söyleyebilirim.”

CBDC'ler konusunda ise, firmanın merkez bankalarıyla gelişimleri hakkında görüşmelerde bulunduğunu ve ödeme firmasının bu süreçte rol oynayabileceğini de öne sürdü.

“Merkez bankaları ile kamu/özel ortaklığının ve özellikle buna olan kabulün kritikliği hakkında konuşuyoruz çünkü CBDC’lerin bir değerinin olabilmesi için, her ikisinin de tüketicilerin zihninde güven uyandırması gerekecek. Bu, uzun bir geçmişe sahip olduğumuz ve yardımcı olabileceğimiz bir şey. İkinci olarak, bir çeşit yardımcı programa sahip olmaları gerekiyor.”