Visa, Kripto Para Yol Haritasına Dair Bilgilendirmede Bulundu

Ödeme devi Visa, yeni bir kripto para ürün yol haritası aracılığıyla dijital ödeme alanındaki erişimini genişletmek istiyor. Visa'nın kripto para bölüm başkanı Cuy Sheffield, ABD merkezli şirketin halka açık blokzincirlerinin ve sabit koin ödemelerinin ana akım olarak benimsenmesi konusunda daha fazla ilerleme kaydetmeyi hedeflediğini söyledi.

Sheffield özetle şunları söyledi:

"İddialı bir kripto para ürün yol haritamız var. Halka açık blokzinciri ağlarının ve sabit koin ödemelerinin ana akım olarak benimsenmesini sağlamamıza yardımcı olacak kıdemli yazılım mühendisleri için birkaç talep açtık. Özellikle akıllı sözleşmeler yazmak ve hatalarını ayıklamak için Github Copilot ve diğer yapay zeka destekli mühendislik araçlarını kullanma deneyimiyle ilgileniyoruz"

Visa'nın şirketteki kripto para gelişmeleriyle ilgili son duyurusu, finansal hizmetler devinin ABD düzenleyici ortamındaki belirsizlik nedeniyle kripto para ile ilgili faaliyetleri durdurduğuna dair haberlerin ortaya çıkmasından birkaç hafta sonra gelmesiyle dikkati çekti.