VISA, Kullanıcıların Ethereum Gas Ücretlerini Kredi Kartı ile Ödemesine İzin Veriyor

Ödeme devi Visa, kısa süre önce kullanıcıların zincir üzerindeki Ethereum gas ücretlerini doğrudan fiat para birimleriyle, kredi kartı ya da banka kartı kullanarak ödeyebilmelerine imkan tanıyan önemli bir duyuru yaptı. Visa'nın teknik ekibinden gelen açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

"Denememiz, blokzincir tabanlı işlemlerin zorluklarını önemli ölçüde ele almak için umut verici bir yaklaşım sunmayı amaçlamaktadır. Hesap soyutlama ve ERC-4337 standardı ile birlikte yenilikçi bir paymaster kavramından yararlanarak, blokzincir tabanlı işlemleri yeniden tanımlayabilecek bir sürecin potansiyelini araştırdık."

Şirket, merkeziyetsiz uygulamaların (Dapps) kendi paymaster çözümlerini uygulama seçeneğine sahip olmasını öneriyor. Visa’nın bu hamlesi bu alanda devam eden çabalarının bir devamı niteliğinde dikkati çekiyor. Nitelim Visa blokzincir tabanlı ödemelerin kullanım kolaylığını ve erişilebilirliğini artırmak için aktif olarak yöntemler araştırıyor. Visa, 2023 yılının başında dijital varlıkları Ethereum blokzincirinde fiat ödemelere dönüştürmeye başlamıştı.