Visa'nın 1.Çeyrek Kazanç Toplantısı, Kripto Stratejisiyle İlgili Ayrıntıları Ortaya Koyuyor

Visa, bugün 2021 yılı 1. çeyrek kazanç toplantısı sırasında kripto için bir bölüm ayırdı. CEO Alfred Kelly, hazırladığı açıklamalarda, Visa'nın kripto ödemelerini daha güvenli hale getirmeye hazır olduğunu ve ortaklık yaklaşımı aracılığıyla daha yaygın olarak kullanıldığını belirtti.

Kelly, Visa'nın Visa kullanıcılarının kripto varlıkları satın almasını sağlamak ve kullanıcıların kriptoları ile para çekip itibari alımlar yapmasını sağlamak için cüzdanlar ve borsalarla çalışmayı planladığını söyledi.

Görüşme sırasında Kelly, ödeme devinin dijital varlıkları nasıl gördüğünü anlattı. Kelly'ye göre şu anda Visa iki tür dijital varlık görüyor. İlki Bitcoin gibi yeni varlıkları temsil eden, Visa’nın "dijital altın" olarak gördüğü dijital varlıklar, ikincisi ise sabit paralar ve merkez bankası dijital para birimleri de dahil olmak üzere itibari destekli olan dijital varlıklar. Kelly, ikinci kategoriyi "küresel ticaret için kullanılma potansiyeline sahip olabilecek yeni bir ödeme yeniliği" olarak adlandırdı.

Ayrıca Kelly, Visa'nın, kripto parayı ödemeler için bir itibari paraya dönüştürmesi yerine, kriptoyu bir ödeme olarak sağlama olasılığını da açıkladı:

"Belirli bir dijital para biriminin tanınmış bir değişim aracı haline geldiği ölçüde, onu bugün zaten 160'tan fazla para birimini destekleyen ağımıza ekleyemeyeceğimizi söylemeye gerek yok.”