Voyager Token (VGX) Neden Düştü?- 23.02.2023

Voyager Digital çevrimiçi aracılığı Ekim 2018'de başlatıldı. Voyager Digital’in ana şirketi Crypto Trading Technologies, her biri elektronik ticaret geçmişine ve Uber gibi start-up'lara yatırım yapmış olan Stephen Ehrlich, Philip Eytan, Gaspard de Dreuzy ve Oscar Salazar tarafından kuruldu.

2022 yılı içinde çok sayıda kripto para borç verme platformu likidite krizleri ve iflasla karşı karşıya kaldı. Bu listeye 6 Temmuz 2022’de 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunan Voyager Digital de dahil oldu Voyager, yaklaşık 100.000 alacaklının yanında 1 milyar ila 10 milyar USD arasında varlığa sahipti.

VGX son 24 saatte %7.45 düşüşle birlikte yaklaşık 9.68 TL’den işlem görüyor. FTX, iflas sürecine girmeden önce Voyager'ın varlıklarını satın alma yolundaydı. Voyager, global kripto varlık platformu FTX'in iflasının ardından varlıkları için teklif verme sürecini yeniden başlattığını duyurmuştu. Bir süre sonra Binance.US’in iflas eden Voyager’in varlıklarını 1.02 milyar USD’ye satın aldığı açıklandı. Binance.US'nin Voyager'ın varlıklarını satın almak için yaptığı 1,02 milyar USD’lik anlaşmaya, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) ve Başsavcı Letitia James 22 Şubat'ta Voyager'ın eyaletteki müşterilere yasadışı hizmet verdiği iddialarını içeren iki dosyayla karşı çıktı. Bununla birlikte SEC, önerilen Binance.US-Voyager anlaşmasının unsurlarının, Voyager'ın eski müşterilerine geri ödeme yapmayı nasıl öngördüğü göz önüne alındığında, yasayı da ihlal edebileceğini belirtti. CoinDesk’in haberine göre SEC, "Plan hükümlerinin uygulanabilir olduğuna ve yürürlükteki yasaları ihlal etmediğine dair inandırıcı kanıtlar sunmak Borçluların sorumluluğundadır" dedi. SEC ayrıca, Binance'in geçmişte kara para aklama ve yolsuzluk yasalarını ihlal ettiği için ceza ödemeye hazırlandığına dair basında çıkan haberleri, anlaşmanın "uygulanamaz" ve "tamamlanması imkansız" hale gelebileceğinin kanıtı olarak gösterdi. Bu gelişme VGX’in düşüşüne yol açmış olabilir.