Voyager Digital çevrimiçi aracılığı Ekim 2018'de başlatıldı. Voyager Digital’in ana şirketi Crypto Trading Technologies, her biri elektronik ticaret geçmişine ve Uber gibi start-up'lara yatırım yapmış olan Stephen Ehrlich, Philip Eytan, Gaspard de Dreuzy ve Oscar Salazar tarafından kuruldu.
Voyager, diğer şirketlere kripto para ödünç vererek %12'ye varan yıllık yüzde getiri (APY) sağladı. Voyager aracılık platformu için bir ödül ve sadakat belirteci olarak kullanılan kendi kripto para birimini Voyager Token'ı (VGX) başlattı.
Voyager, kripto para ticareti için kullanıcı deneyimini geleneksel çevrimiçi aracı kurumlara benzer hale getirmeyi amaçladı ve Ocak 2019'da bir mobil uygulama başlattı. Voyager platformu, alım satım için 70'ten fazla kripto para birimi sunarken, işlemler komisyonsuzdu.
Eylül 2021'de Voyager'ın hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başladı. O sırada şirketin yönetim altında 5 milyar doların üzerinde varlığı vardı ve 2 milyonun üzerinde bir kullanıcı sayısına sahipti.
Son aylarda çok sayıda kripto borç verme platformu likidite krizleri ve iflasla karşı karşıya kaldı. Bu listeye 6 Temmuz 2022’de 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunan Voyager Digital de dahil olmuştu. 27 Haziran 2022’de Voyager, müşterilerinden biri olan önde gelen kripto hedge fonu Three Arrows Capital'in 670 milyon dolardan (15.250 BTC ve 350 milyon USDC) fazla değerdeki bir kredide temerrüde düştüğüne dair bir bildirim yayınladı. Voyager, iflas başvurusunda bulunmadan bir hafta önce de kullanıcıları için alım satım, para yatırma ve çekme işlemlerini askıya almıştı. Voyager CEO'su Stephen Ehrlich işlemlerin askıya alınmasının ardından şu açıklamayı yapmıştı:
"Bu son derece zor bir karardı, ancak mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Bu karar, birlikte inşa ettiğimiz Voyager platformunun değerini korurken, çeşitli ilgili taraflarla stratejik alternatifleri araştırmaya devam etmemiz için bize ek zaman veriyor. Uygun zamanda ek bilgi sağlayacağız."
İflas başvurusunda bulunan Voyager Digital’in mahkeme süreçleri devam ederken, Voyager Token (VGX) son 24 saatte %72’lİk yükselişiyle dikkatleri üzerine çekti. VGX 8.6 TL’den işlem görüyor. Bu yükselişe iki global borsanın Voyager Digital'in varlıklarını satın almakla ilgilendiğine yönelik çıkan gelişmenin olduğu düşünülüyor. Voyager varlıkları için tekliflerin, iflas davası yoluyla gerçekleşen bir satış sürecinde 6 Eylül'de sona ereceği, kazananı seçmek için gerekirse 29 Eylül'de bir açık artırma yapılacağı öğrenildi.