WazirX (WRX) Neden Düştü?- 16.11.2022

2018 yılında oluşturulan WazirX platformu ismini, satrançtaki “Vezir” kelimesinden almaktadır. Vezirin satrançta en özgür ve en çok hareket kabiliyetine sahip parça olması, platformun özelliklerini yansıtması açısından uygun görülmüştür. WazirX, 400.000'den fazla kullanıcısı ile Hindistan'ın en hızlı büyüyen kripto varlık platformu olduğunu iddia ediyor. WRX ise WazirX platformuna ait kripto para birimidir.  WazirX tarafından desteklenen WRX, aynı zamanda WazirX ekosisteminin omurgasını oluşturur.

WRX token Binance blokzincirine dayanmaktadır. WRX Token’in toplam arzı 1 Milyar WRX’tir. Token sahipleri, WRX ticaret madenciliği, token airdrop, marj ücreti gibi çeşitli avantajlarla ödüllendiriliyor. WRX ayrıca Hindistan dışında küresel ürünler oluşturma ve ölçeklendirme konusunda 10 yılı aşkın deneyime sahip Hintli girişimciler tarafından desteklenmektedir. WazirX amacını kripto paraları Hindistan'daki herkes için erişilebilir kılmak olarak belirtiyor.

WRX, son 24 saatte %9.97 düşüşle birlikte yaklaşık 2.93 TL’den işlem görüyor. FTX’in iflasının ardından yatırımcıların global merkezi kripto varlık platformlarına dair güveni sarsıldı diyebiliriz. Bazı platformların kendi tokenlerinin fiyatlarında da FTT’de meydana gelen gelişmelerde birlikte düşüş yaşanıyor. Bunlardan bir tanesi de WRX oldu. Hindistan’da WazirX'in Başkan Yardımcısı olan Rajagopal Menon, FTX’in çöküşünün ardından yaptığı açıklamada en kötünün henüz bitmemiş olabileceğinden tedirgin olduğunu belirtmişti. Hintli birçok kripto para yatırımcısının kripto para ekosistemindeki son gelişmelerin ardından bekle ve izle modunda olduğu ve yeni pozisyon almaktan şu an için uzak durdukları belirtiliyor.