Yayınlanan Bir Ankete Göre Küresel Çapta 106 Milyon Kripto Para Birimi Kullanıcısı Var

24 Şubat Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre dünya çapında 106 milyon kişi tarafından kripto para kullanıyor. Yalnızca Ocak ayında %15,7'lik bir kullanıcı artışı tespit edildi. Bitcoin son mevcut kullanıcılar tarafından desteklenirken, fiyatının yüksek kalmasına yardımcı olanın yeni benimseyen kullanıcılar olduğu öne sürüldü.

Ancak diğer olası faktörler arasında, üçüncü taraflar olmadan finansal hizmetler sağlamak için blokzincir teknolojisini kullanan, yeni bir finansal ekosistem olan merkeziyetsiz finansın (DeFi) popülaritesi yer alıyor. Buna ek olarak araştırmacılar, PayPal'ın müşterilerine 2020'nin sonlarında kripto para satın alma ve satma olanağı sunmaya başladıktan sonra, benimseme oranlarının önemli ölçüde arttığını belirtti.

Geçen hafta yayınlanan ayrı bir raporda, Nijerya'nın kripto para birimini benimseme konusunda lider ülke olduğu öne sürüldü. Ankete katılanların üçte biri, 2020'de kripto para birimi kullandığını veya sahip olduğunu söyledi. Google Trends'e göre Nijerya, “Bitcoin” anahtar kelimesi için olan arama trafiğine de hakim. Güneydoğu Asya'da ise kripto kullanımı daha da artıyor. Vietnam’da ankete katılanların beşte biri, merkez bankasının varlık sınıfını yasal bir ödeme aracı olarak tanımayı reddetmesine rağmen, geçen yıl kripto para birimleri kullandıklarını söyledi.