ABD Merkezli Otomotiv Üreticisi Ford, Metaverse’e Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Ford, Metaverse’e yönelik gerçekleştireceği girişimlere hazırlanmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne (USPTO) çeşitli ticari marka başvurularında bulundu.

Lisanslı ticari marka avukatı Michael Kondoudis, otomobil devinin bu başvuruyla Metaverse’e yönelik "büyük bir hamle" gerçekleştirdiğini söyledi.

Ford'un Marka Satış Direktörü Alexandra Ford English geçtiğimiz yıl Eylül ayında şu açıklamayı yapmıştı:

"Dünyanın neresine giderseniz gidin tutkulu Ford hayranlarıyla karşılaşırsınız ve biz de onlara ilham verici bir ürün, aksesuar koleksiyonu ve hatta potansiyel olarak NFT'ler gibi dijital ürünler sunmak istiyoruz."

Yakın zamanda da Renault, markanın ürünleriyle sanal otomobil deneyimleri sergilemek üzere Metaverse platformu olan The Sandbox ile bir iş birliği anlaşması imzalayarak bu yönde bir adım atmıştı. Nisan ayında da İngiliz otomobil üreticisi McLaren Automotive, McLaren Special Operations (MSO) LAB'ın tanıtımını duyurmuştu.

ABD Patent ve Marka Dairesi'ne kripto para ve kripto para hizmetlerine ilişkin yapılan bireysel ve kurumsal başvuru sayısının 31 Ağustos itibarıyla 3.600'ü aştığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl toplamda 3.516 başvuru yapılmıştı.