Anchorage ve Prometheum’dan Dijital Varlıklar İçin Halka Açık İlk Alternatif Ticaret Sistemi

Bir dijital varlık menkul kıymetler platformu olan Prometheum ve federal olarak yetkilendirilmiş ilk dijital varlık bankası onayı alan Anchorage Digital Bank, halka açık ilk Alternatif Ticaret Sistemini (ATS) oluşturmak için bir ortaklık duyurdu. Prometheum'un yüzde yüz iştiraki olan Prometheum Ember ATS (PEATS) başkanlığında, dijital varlık menkul kıymetlerinin alım satımına izin veren FINRA ve SEC tarafından düzenlenen bir ticaret sistemi olacak.

Prometheum'un kurucusu ve CEO'su Aaron Kaplan, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Dijital varlıklar için halka açık bir ATS, daha verimli işlem eşleştirmesine ve iyi fiyat keşfine olanak tanıyarak, tüm yatırımcılar için daha küçük fiyat marjları ve basitleştirilmiş bir katılım sağlar.”

Para Birimi Denetleyici Ofisi'nin (OCC) şartlı onay vermesinin ve Prometheum’un bekleyen ATS başvurusunun dijital varlık menkul kıymetleri piyasasını destekleyecek sağlam bir düzenleyici temel oluşturacağına inanan Anchorage Digital Bank Başkanı ve CEO'su Nathan McCauley, bu gelişmeleri şu şekilde yorumladı:

“Yasal açıklık, dijital varlıklara geniş katılımı sağlamanın yapı taşıdır. Anchorage'da, mevcut düzenleyici çerçevelerde çalışarak Prometheum gibi yetenekli geliştiricilerle pazara yenilikler getirebilir.”

ATS başvurusu onaylandıktan sonra Prometheum, dijital varlık menkul kıymetlerinin alım satımında geleneksel ve blokzincir teknolojisini entegre eden, SEC ve FINRA'ya kayıtlı tam hizmetli bir elektronik pazar haline gelecektir. Anchorage Digital Bank ise zincir üzerinde gözetim ve uzlaştırma sağlayacaktır.