Avalanche ve Cartesi Entegrasyonu Duyuruldu

Cartesi, katman 2 altyapısını Avalanche (AVAX) ile entegre ederek akıllı sözleşmeler ve daha yüksek ölçeklenebilirlik için bir Linux ortamı sağlamayı hedefliyor.

Entegrasyon tamamlandığında, Avalanche üzerindeki geliştiriciler, Linux tarafından desteklenen genel yazılım ağlarını kullanarak sözleşmeleri uygulayabilecekler. Böylelikle yazılım geliştiricileri, Linux tarafından desteklenen yazılım bileşenleri ile ilk kez bir akıllı sözleşme yapabilecekler. Cartesi'nin katman 2 teknolojisi, daha yüksek hesaplama verimine olanak tanıyacak ve Merkeziyetsiz Finans (DeFi), merkeziyetsiz oyunlar ve daha fazlası için uygulamaları tasarlamayı mümkün kılacaktır.

Cartesi, temeldeki blokzincirinin aynı güvenlik garantilerini korurken akıllı sözleşmelerin zincir dışı çalışmasına izin veren merkezi olmayan bir hesaplama platformudur. Bu tasarım, uygulamalar için yeni fırsatlar yaratırken ve aynı zamanda ana akım geliştiricilerinin benimsenmesi için de önemli bir fırsat yaratır. Cartesi CEO'su Erick de Moura, bu entegrasyon ile ilgili şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Günümüzde çoğu yazılım geliştiricisi akıllı sözleşmeleri ve blokzincir uygulamalarını kodlamıyor. Modern geliştiriciler, işletim sistemlerine ve blokzincirlerde bulunmayan, onlarca yıldır gelişen zengin bir yazılım ekosistemine güveniyor. Avalanche ile Linux ve genel yazılım arasında köprü oluşturmak, daha geniş bir yazılım topluluğunun yeni nesil merkezi olmayan uygulamaları geliştirmesi için kapıları açacaktır.”

Cartesi ve Avalanche, geliştiriciler için dapp'lerin kolay dağıtımına ve en önemlisi, blokzincir özellikli çözümlerin ana akım olarak benimsenmesine izin vermek için birlikte yakın çalışmaya devam edeceğini de bildirdi.