Avustralyalı Senatör Bragg, Sabit Koin ve Dijital Yuan Düzenlemesini Amaçlayan Yasa Tasarısı Hazırladı

Avustralyalı Liberal Senatör Andrew Bragg; dijital varlık borsalarını, sabit koinleri düzenleyen ve Çin'in merkez bankası dijital para birimi e-Yuan'ı kontrol altına almayı amaçlayan yeni bir yasa tasarısı taslağı yayımladı.

Senatör Bragg yaptığı açıklamada, "Avustralya'nın dijital varlıkların düzenlenmesine yönelik küresel yarışa ayak uydurması gerektiğini", zira bu konuda "parlamentonun yasa reformunu yönlendirmesinin elzem olduğunu" ifade etti.

Senatör Bragg Cointelegraph'a verdiği demeçte Avustralya'nın bir ekonomi olarak oldukça riskli bir konumda olduğunu ve CBDC'nin geliştirilmesinden kaynaklanan aksaklıkları ve riskleri yönetmek için ciddi bir programa ihtiyaç duymalarının nedenlerinden birinin de bu olduğunu belirtti.

Senatör Bragg, sunduğu yasa tasarısının amacının "etkili bir düzenleyici çerçeve" sağlamanın yanı sıra "Avustralya'da dijital Yuan'ın kullanımını veya kullanılabilirliğini kolaylaştıran belirli bankalar tarafından bilgilerin raporlanmasını" sağlamak ve bu yasa ve "dijital varlıklar ve dijital Yuan ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi" ile ilgili olarak yönetim organları için "ek görevler" sağlamak olduğunu söyledi.

Dijital Varlıklar (Piyasa Düzenleme) Yasa Tasarısında; dijital varlık borsaları, dijital varlık saklama hizmetleri, sabit koin ihraççıları için lisansların yanı sıra Avustralya'daki e-Yuan kolaylaştırıcıları için açıklama gerekliliklerinin getirilmesi gibi maddeler yer alıyor.