Avusturya Postane Hizmetleri, Dijital Posta Pulu İçin NFT ve NFC Teknolojisini Birleştiriyor

Avusturya'nın postane hizmeti olan Oesterreichische Post AG, eşsiz token (NFT) posta pulları için daha fazla dijital teknoloji protokolünü benimsemeye hazırlandığını bildirdi.

Avusturya Postane Hizmetleri, sınırlı sayıda NFT posta pulu koleksiyon serisinin üçüncü yinelemesi olan Crypto Stamp 3.0'a yakın alan iletişimi (NFC) teknolojisini dahil etme planlarını açıkladı. NFC çipleri, pul sahiplerinin blokzincirdeki verilere dayalı olarak gerçekliğini doğrulamasına olanak tanıyacak. Avusturya Postane Hizmetlerine göre, NFC teknolojisinin kullanılması, NFT posta pulunun sahipliğini doğrulamak için ek bir tarama uygulaması oluşturma ihtiyacını ortadan kaldıracak.

Postane, Crypto Stamp 3.0 için NFC-NFT etkileşimini detaylandırarak şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“İlk kez, NFC teknolojisi bir Avusturya posta pulunda kullanılıyor. Crypto Stamp 3.0, NFC destekli bir orijinallik kontrolüne dayanıyor ve kriptografik olarak şifreleniyor.”


Hatırlatma: Geçtiğimiz ayın ortalarında da Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi (USPS), kısa bir süre içinde müşterilerin posta pulu satın almalarına yardımcı olabilmek için eşsiz token (NFT) pazarına gireceğini açıklamıştı.