Bank of America, CBDC'lerin ve Sabit Koinlerin Çığır Açabileceğini Belirtiyor

CoinDesk’in haberine göre Bank of America’nın (BoA)  Alkesh Shah liderliğindeki analistleri, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC'ler) ve sabit koinleri paranın doğal evrimi ve gelecekte paranın nasıl tanımlanacağı konusunda önemli bir faktör olarak gösterdi.

Analistler hazırladıkları raporda CBDC'lerin küresel finansal sistemlerde devrim yaratabileceğini ve para tarihindeki en önemli teknolojik gelişme olabileceğini vurguladı. BoA, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki finansal otoritelerin ve merkez bankalarının CBDC'lerin sunduğu daha yüksek verimlilik ve daha düşük maliyet potansiyelinin farkına varacağını öngörüyor.

Raporda CBDC’lere yönelik şöyle bir değerlendirme yer aldı:

“CBDC'ler paranın tanımını değiştirmez; ancak önümüzdeki 15 yıl içinde değerin nasıl ve ne zaman transfer edildiğini değiştirmesi muhtemeldir.”

BoA analistleri raporda ayrıca önümüzdeki on yıl içinde tüm ülkelerin CBDC'leri uygulamaya koyacağı konusunda iyimser olmadığını; ancak merkez bankalarının teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerektiğini, aksi takdirde uzun vadede ilgisizlik riski taşıdıklarını vurguluyor.