Bottlepay Twitter Uygulaması ile Tweet Aracılığıyla Bitcoin Gönderilebilecek

Dijital ödeme uygulaması Bottlepay, entegre bir Bitcoin sosyal medya özelliğini başlattıktan sonra Twitter kullanıcıları artık tek bir tweet ile Bitcoin (BTC) gönderebilecek.

Twitter kullanıcıları arasındaki işlemler artık basit bir tweet şablonu kullanılarak gerçekleştirilebilecek: "@bottlepay @twitterkullanıcısı'na 1.000 sats gönder". Komut doğrudan Twitter uygulamasından yürütülebilecek ve Bitcoin bir kullanıcıdan diğerine otomatik olarak aktarılacak.

Bottlepay, Şubat ayının sonlarına doğru bir tohum fonu (seed fund) turunda 15 milyon dolar toplamıştı. Reddit ve Discord gibi diğer sosyal medya platformlarıyla da kullanılabilen Bottlepay uygulamasının beta sürümünün, pazarlaması yapılmadan önce 20.000 kullanıcıyı çektiği ve 10 Şubat'taki lansmanından bu yana bir aydan biraz fazla bir süre içinde 2.4 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdiği bildirildi. Ayrıca, Bitcoin işlem ücretlerinin ne kadar artığını göz önüne alarak Bottlepay, BTC işlemlerini zincir dışı alarak ağ tıkanıklığını önleyen ikinci katmanlı bir çözüm olan Lightning Network'ü kullanarak Bitcoin'in yüksek işlem ücretlerinin üstesinden geliyor.

Bottlepay CEO'su Mark Webster, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bottlepay'in sosyal Bitcoin ödemeleri şimdiye kadar mevcut olan yavaş, modası geçmiş ödeme sistemlerinde çok ihtiyaç duyulan bir güncelleme ve daha sorunsuz, daha kolay işlemlere doğru büyük bir adım.”