Capgemini Raporu: Varlıklı Bireylerin Yüzde 71'i Dijital Varlıklara Yatırım Yapıyor

Teknoloji danışmanlığı şirketi Capgemini, 14 Haziran'da 2022 Dünya Servet Raporunu yayınladı. Dünyanın dört bir yanından ankete katılan yüksek net değere sahip (HNWI) 2973 kişinin yüzde 54'ü 1 milyon ile 30 milyon dolar arasında değişen bir servet aralığına sahipken yüzde 46'sı da 30 milyon dolar ve üzerine sahip olduğunu bildirdi.

Ankete katılan yüksek net değere sahip bireylere dijital varlıklar gibi gelişmekte olan varlık sınıfları dahilinde ilgili borsada işlem gören fonlar (ETF'ler) Nitelikli Fikri Tapular (NFT) ve Metaverse ile ilgili ürünler sınıflandırılarak soruldu.

40 yaşın altındaki genç kişilerin dijital varlık sınıfları içinde en çok kripto para birimlerine ilgi gösterdiği saptandı. Anket sonuçlarına göre hazırlanan raporda yüksek gelirli kişilerin portföylerinin büyük kısmında kripto varlıklar yer almasa da varlıklı bireylerin yüzde 71'i dijital varlıklara yatırım yapıyor.

Firmanın Perakende Servet Yönetimi Başkanı Nilesh Vaidya dijital varlıklara dair şunları kaydetti:

“Sürdürülebilir yatırım ve dijital varlıklar gibi yeni yatırım yollarının akışı, varlık yönetimi endüstrisi üzerinde çok önemli bir etkiye sahip. Varlık yönetimi firmaları, müşterilerini elde tutmak için bu eğilim etrafında zamanında eğitim sağlamaya öncelik vermelidir.”